Over ZCZ

De Vereniging Zorgcoöperatie Zeeland is een nog jonge en kleine maatschappelijke onderneming, opgericht op 9 december 2013. Zeeland (inclusief ’t Oventje) maakt deel uit van de gemeente Landerd en is gelegen in de Provincie Noord Brabant. Sinds 28 februari 2014 maakt de ZCZ deel uit van de Zorgcoöperatie Landerd, de overkoepelende organisatie voor samenwerking tussen de 3 zorgcoöperaties op gemeentelijk niveau in de gemeente Landerd.

De ZCZ onderschrijft van harte het streven ten aanzien van het versterken van het zelf organiserend vermogen van samenwerkingsverbanden en een innovatieve (vernieuwende) benadering waarbij burgers, overheden, ondernemers, onderzoeksorganisaties en maatschappelijke organisaties zijn betrokken.

In de afgelopen maanden heeft het bestuur en de leden (nu al 200 burgers uit Zeeland) zich georiënteerd over haar missie en bestaansrecht als ZCZ. Waartoe is zij op aarde en hoe kan zij haar rol vervullen in Zeeland? Deze fase ging gepaard met veel informatie vergaren, inzichten en ervaringen van andere zorgcoöperaties bestuderen, maar ook verdieping in landelijke ontwikkelingen en de wetenschap op de relevante thema’s. Verder zijn er gesprekken gevoerd met vrijwilligersorganisaties, burgers en gemeente.

Zo heeft ZCZ zich ook verdiept in de onderliggende redenen achter de huidige afbouw van de ‘verzorgingsstaat’ en de ontwikkeling van de zgn. participatiesamenleving of ook ‘doe-het-zelf’ samenleving genoemd. 

Nieuws

Flyer Beweeghofke: klik HIER

Presentje mantelzorgers: klik HIER

Flyer jonge mantelzorgers: klik HIER

Even niet op bezoek: klik HIER

Lees onze laatste nieuwsbrief: klik HIER

Mededeling voor mantelzorgers: klik HIER

Afspraken wandelen op donderdag per januari 2020: klik HIER

Mantelzorgcommissie Jaarprogramma 2020: klik HIER

Info Wie gaat er met mij mee: klik HIER

Presentatie Ouderen mishandeling en Financiële uitbuiting klik HIER

Aanmeldformulier voor vrijwiligerswerk: klik HIER

Extra informatie over cliëntondersteuning in Zeeland, klik hier voor meer informatie.

 

Kalender
meer informatie »
Sitemap