Over ZCZ

Over ZCZ

De Vereniging Zorgcoöperatie Zeeland is een nog jonge en kleine maatschappelijke onderneming, opgericht op 9 december 2013. Zeeland (inclusief ’t Oventje) maakt deel uit van de gemeente Maashorst en is gelegen in de Provincie Noord Brabant. Sinds 28 februari 2014 maakt de ZCZ deel uit van de Zorgcoöperatie Landerd, de overkoepelende organisatie voor samenwerking tussen de 3 zorgcoöperaties op gemeentelijk niveau in de gemeente Maashorst.

De ZCZ onderschrijft van harte het streven ten aanzien van het versterken van het zelf organiserend vermogen van samenwerkingsverbanden en een innovatieve (vernieuwende) benadering waarbij burgers, overheden, ondernemers, onderzoeksorganisaties en maatschappelijke organisaties zijn betrokken.

In de afgelopen maanden heeft het bestuur en de leden (nu al 400 burgers uit Zeeland) zich georiënteerd over haar missie en bestaansrecht als ZCZ. Waartoe is zij op aarde en hoe kan zij haar rol vervullen in Zeeland? Deze fase ging gepaard met veel informatie vergaren, inzichten en ervaringen van andere zorgcoöperaties bestuderen, maar ook verdieping in landelijke ontwikkelingen en de wetenschap op de relevante thema’s. Verder zijn er gesprekken gevoerd met vrijwilligersorganisaties, burgers en gemeente.

Zo heeft ZCZ zich ook verdiept in de onderliggende redenen achter de huidige afbouw van de ‘verzorgingsstaat’ en de ontwikkeling van de zgn. participatiesamenleving of ook ‘doe-het-zelf’ samenleving genoemd.

Nieuws

Kalender