Volwassenen

Preventiewerker Volwassenen

Preventiewerker volwassenen Zeeland
Helma Vermeer

Sinds 2015 ben ik werkzaam in deze functie daarvoor heb ik gewerkt als mantelzorgconsulent, long- en wijkverpleegkundige in deze regio. Ik ben 57 jaar, getrouwd en moeder van twee zonen.

Preventie is hét woord van deze tijd: zorgen dat we (erger) voorkomen. We spreken sinds een tijdje in de gezondheidszorg steeds meer van “positieve gezondheid”. Dit houdt in dat we niet meer denken in termen van ziek en gezond. Gezondheid is meer dan lichamelijk (of psychisch) iets niet kunnen. Nog steeds ben je in staat om je aan te passen en zelf beslissingen te nemen. Soms zijn er momenten dat je er hier om wat voor reden dan ook, meer moeite mee hebben.

Individuele hulp
Een van mijn taken is, om die mensen te ondersteunen daar waar het zelf (even) niet lukt. Denk hierbij o.a. aan de gebieden zorg, wonen, welzijn, meedoen, veiligheid etc.
Samen met jou en evt. je naasten zoeken we naar manieren hoe dit beter of anders gaat lukken. Alles met het doel om ieder met plezier en zo lang mogelijk zelfstandig te laten blijven deelnemen aan de samenleving. Het kunnen vragen zijn over leefomstandigheden, omgaan met het gedrag, hulpmiddelen, uitleg welke wegen je kan bewandelen, mantelzorg, sociaal actief zijn, informatie verstrekken of evt. bemiddelen.
Wat is voor jou belangrijk? Wat zou je willen veranderen? Wie of wat heb je daarbij/daarvoor nodig?

Leuke initiatieven
Ook mag je contact opnemen als je signalen uit de buurt/het dorp heeft waarmee we aan de slag kunnen. Of wie weet heeft u een mooi idee wat tot leidt tot meer contact met elkaar of ‘zorg voor elkaar’. Bv. adoptie opa/oma, of samen in de buurt de (mantel) zorg delen voor een buurtgenoot/vriend.

Verder werk ik nauw samen met alle vrijwilligers, netwerken en beroepsorganisaties in Zeeland. Mijn contacten zijn kortdurend met de bedoeling dat men zelf weer verder kan met wat hulp, is dit niet voldoende dan gaan we kijken welk organisaties jou het best verder kan helpen.

Contact
Bel gerust, altijd leuk om mensen te ontmoeten en mee te mogen denken.
– geen indicatie/verwijzing nodig
– geen kosten aan verbonden

Helma Vermeer
06-20 24 60 24
helmavermeer@zorgcooperatiezeeland.nl
FB https://www.facebook.com/wijkverpleegkundigeZeelandZCZ

Nieuws

Kalender